Totale afdracht aan de Tour du ALS: € 48.333,66.

woensdag 16 mei 2012

Daverend succes spinningmarathon.

De spinningmarathon van 12 mei is in alle opzichten een daverend succes geworden. De dag is voor Team Demmer om 8 uur begonnen met een gezamenlijk ontbijt bij Sportfit Waanders. Vanaf 9 uur konden de eerste gasten worden begroet en nam het hele gebeuren een aanvang.
De opkomst was geweldig en ook toevallige passanten kropen op een spinbike om mee te doen of kochten deelname af door een gulle gift in de collectebus te stoppen.

Ik ben zelf pas ´s avonds naar het evenement gegaan en toen ik arriveerde gaf net de fietsclub uit Zenderen acte de prĂ©sence. Volle bak. Prachtig, wat een sfeer en wat fietsen die jongens! Buiten was het groot Zenderense wielerkoor al letterlijk te verstaan, ze schreeuwden de longen uit hun lijf.
Na deze fraaie demonstratie werd met een even groot enthousiasme de vochtbalans weer hersteld en dat leverde nog eens extra inkomsten op voor de Tour du ALS.

Van 19 tot 21 uur was het aan mijn eigen club - de Twickel trappers - om er tegenaan te gaan en dat gebeurde dan ook. Ze hadden hun vaste instructrice Andy ter Horst ingehuurd en die liet zien hoe je die mannen en vrouwen tot grote hoogte moet opzwepen. Alles werd uit de kast en het lijf gehaald en verscheidene fietsers leken meer te kunnen dan ze ooit van zichzelf hadden vermoed.
Ook hier weer volle bak en fanatiek meegalmen, het dak ging er af! Maar goed dat de sportschool zich niet in een woonwijk bevindt, want dit was anders een typisch gevalletje rijdende rechter geworden.
De apotheose kwam in de vorm van het allerlaatste nummer: “You´ll Never Walk Alone”. Kippenvel en een brok in mijn keel, beter kan ik niet weergeven hoe ik mij op dat moment voelde. Maar ik zag ook enkele fietsmaten een paar keer slikken en hun koppie vertrekken en dat was niet alleen vanwege de geleverde inspanning. Het herinnerde mij er weer aan waarom ik zoveel moeite heb gehad om het fietsen op te moeten geven.
De afterparty werd reuze gezellig en liep uit naar 12 uur. Uiteraard veel sterke verhalen.

Rest mij om een woord van dank uit te spreken aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt: alle deelnemers, bezoekers, sponsoren, sportinstructeurs, Team Demmer voor de perfecte organisatie en last but not least Sportfit Waanders.
Mensen apart noemen betekent helaas ook dat anderen worden vergeten, maar dat moet dan maar een keer. Want namens allen wil ik de familie Waanders, en Niek in het bijzonder, bedanken voor hun gastvrijheid en hun medewerking aan dit fantastische evenement. Niets was te veel en alles was mogelijk. 
En natuurlijk Andy, de gangmaker van de Twickel trappers. Een ‘moordwijf’ werd ze door een paar jongens genoemd en daar is geen woord van gelogen.

Ik zou bijna vergeten waar we het allemaal voor hebben gedaan en trots mag ik melden dat de spinningmarathon het formidabele bedrag van ongeveer € 4.300, - heeft opgebracht.
Nogmaals: allemaal ontzettend bedankt.

Ben Demmer.

1 opmerking:

  1. kippenvel en tranen dat laatste nummer..... Erg mooi en indrukwekkend!!

    BeantwoordenVerwijderen