Totale afdracht aan de Tour du ALS: € 48.333,66.

woensdag 1 mei 2013

Spinningmarathon 2013: GEWELDIG SUCCES!

Meteen naar de foto's>>> 

Het was vooraf al aangekondigd in het Hofweekblad en op de website “Nieuws uit Delden” dat de verwachtingen met betrekking tot de spinningmarathon hooggespannen waren. En niet geheel onterecht, wij hadden iets te bewijzen.

Gesteund door de ervaring uit 2012 werden de voorbereidingen gestart. Wie nu denkt dat dit een kwestie is van het draaiboek afstoffen heeft het mis. Na het geweldige succes van de vorige keer moest het nog wel ‘even’ gebeuren.
Sportfit Waanders was meteen bereid om haar accommodatie en de benodigde spinbikes weer geheel belangeloos aan ons ter beschikking te stellen. Ook twee stagiaires werden ‘op ons project gezet’.

Via de lokale media en de informele circuits werd ruchtbaarheid geven aan het evenement. Dat heeft zijn uitwerking niet gemist, want de voorinschrijving liep als een tierelier en voorspelde een geweldige bezetting. Uiteindelijk mochten we een kleine 200 aangemelde deelnemers noteren, maar daarbuiten kwam ook nog een behoorlijk aantal deelnemers ‘op de bonnefooi’.

De sfeer was vanaf het begin geweldig. Meteen ging de beuk erin, aangevoerd door de professionele instructrices die op de opzwepende muziek een straf tempo dicteerden. Alle varianten van het fietsen kwamen in een les van een uur aan bod en menigeen kon voor het eerst ervaren wat fietsen in de bergen betekent. En zo te zien viel dat voor velen best tegen.
Nu kon men de benen stilhouden wanneer het te zwaar werd, maar dat kan Team Demmer op 7 juni niet. De Mont Ventoux blijft wel wachten en een beklimming duurt ongeveer twee uur. En dat drie of zelfs vier keer op die dag! Hoezo “spinnen is zwaar”?

Vanaf 18 uur tot 24 uur waren alle fietsen bezet en hadden we de gewenste volle bak. Ook de inwendige mens werd niet vergeten en dat droeg bij aan de geweldige sfeer. Veel mensen bleven ‘hangen’ en genoten van het hele gebeuren.

Rest mij om een woord van dank uit te spreken aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt: alle deelnemers, bezoekers, sponsoren, sportinstructeurs, Team Demmer voor de perfecte organisatie, de stagiaires van het ROC en last but not least Sportfit Waanders. Want zonder hun gastvrijheid en hun medewerking aan dit fantastische evenement zouden we dit niet hebben kunnen doen. Niets was te veel en alles was mogelijk.

Ik zou bijna vergeten waar we het allemaal voor hebben gedaan en trots mag ik melden dat de spinningmarathon het formidabele bedrag van ongeveer € 5.132,45 heeft opgebracht.
Nogmaals: allemaal ontzettend bedankt.


Ben Demmer.



Wil je genieten van het favoriete Twickeltrappers spinnummer, klik dan op de driehoek in de balk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten