Totale afdracht aan de Tour du ALS: € 48.333,66.

maandag 2 april 2012

Zondag 1 april.

Ook vandaag was het weer tijd om de beentjes eens even goed in te spannen. Frank Smit, Mathijs Jongman, Jeroen Demmer en Frank Demmer gingen de uitdaging aan om samen met Gerrit Demmer, een ervaren rot in het veld, onbekend terrein te overmeesteren.


Training 1 april 2012 weergeven op een grotere kaart. 


Eenmaal aangekomen in Zenderen had Gerrit een mooi rondje met wat stukjes vals plat, veel wind en een paar kleine beklimmingen gepland. Het tempo was meteen behoorlijk hoog en wij hadden er zin in. Gerrit leerde ons de kneepjes van het vak als het om groeprijden gaat en het ging voor de wind.
Aangekomen bij de Hooidijk hield dit gelijk op. Na een paar beklimmingen en een stukje flink aanzetten wisten wij meteen weer dat er nog flink getraind moest worden voor de Mont Ventoux. De bovenbeentjes begonnen te zeuren en enkelen moesten van het gas af. Ook na deze beklimmingen moest er nog hard gewerkt worden, want de volgende vijftien kilometer was de wind niet onze vriend. Dit zorgde voor aarzelende taferelen; weinig hadden de puf nog om op kop te fietsen. Gelukkig was het hierna zonder wind lekker doorbuffelen en kon er tevreden een biertje gedronken worden in Zenderen.
Er mag nog een notitie gemaakt worden bij de heer Jongman; zijn nieuwe aanwinst zorgde ervoor dat Mathijs iedereen prima kon bijhouden, en zeker niet als laatste over de streep kwam.

Kilometers: 85
Gemiddelde snelheid: 29 km/h

Frank Demmer.

1 opmerking:

  1. Mooi verhaal frank. Leuk om te lezen en dat voor iemand die erbij was. Mijn nieuwe fiets was zeker geen miskoop. Er moet nog flink getraind worden maar ik ben er nu zeker van dat ik die berg met deze wonderfiets wel op kom.

    BeantwoordenVerwijderen