Totale afdracht aan de Tour du ALS: € 48.333,66.

woensdag 5 juni 2013

Dag 3, dinsdag 4 juni.

Ik werd gisteravond gebeld voor een telefonisch verslag van die dag. Blijkbaar was ik maandag iets te voorbarig met de conclusie dat het internet dit jaar werkt, gisteren dus nada.
Tot mijn verbazing lukte het vanmiddag wel weer, dus hierbij de belevenissen van Team Demmer op dinsdag 4 juni.

100 km naar de klo***.

Ha pap,

Dinsdag stond de tocht van 100 km in de Franse bergen op het programma. Maandag avond werd er door een aantal geopperd dat 100 km veel en veel te veel was... (Bart) Maar ook hij had er wel vertrouwen in, want nadat hij een bezoekje aan de fietsenmaker had gebracht, liep zijn fiets weer als een zonnetje.
Dat was maar goed ook, want bij sommigen liep de fiets niet helemaal lekker. Het schakelen ging bij Mart niet helemaal goed. Ook bij de captain liep het verzetje niet als een trein... Bij Erwin vloog de ketting er een keer af en af en toe pakten we een verkeerde afslag, maar verder ging het goed.
Het klimmen ging bij iedereen wel goed af.

Door de Franse Grand Canyon werd er vooral in groepjes gefietst. De Captain (Shane), samen met Mart, Wouter en Alwin. Daar achter fietsten Frank Smit, Frank Demmer, Erwin en Bart. En in de achtervolging, Mathijs, Jeroen en Thijs. Bij elk klimmetje werd er door de ‘first timers’ gevraagd: "is dit vergelijkbaar met de Mont Ventoux?" " Nee jongens, sorry, dat is  het niet". 

De klim in de Canyon was niet heel erg zwaar, maar vooral ontzettend lang. Maar wat een gebied, prachtig! Bovenop is er een filmpje gemaakt. Dat proberen we nog te sturen!
Vanaf Malaucène, naar Bédoin en van Bédoin naar Sault. Vanaf Sault weer terug naar de villa! Zo zaten er na ongeveer 5,5 uur ongeveer 107 km op!
In Sault natuurlijk even lekker in het zonnetje op het terras gezeten. Daarna was het vooral een heel stuk afdalen, met in de laatste 10 km nog een hele smerige klim. Voordat we daaraan begonnen, waren de beentjes bij iedereen al helemaal leeg... Maar de geoliede machine, genaamd Team Demmer, pokkelde de laatste beklimming ook nog omhoog en iedereen kwam binnen een tijdsbestek van tussen de 5 en 10 min binnen.

Het was een geweldige tocht, alle lof naar mijn vader Ben Demmer. Bedankt voor het uitzetten!!!


Groeten,

Team Demmer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten