Totale afdracht aan de Tour du ALS: € 48.333,66.

zaterdag 8 juni 2013

Verrassing voor Alwin: extra supporters.

De ouders van Alwin en zijn vriendin zijn woensdag naar Frankrijk vetrokken om Alwin naar boven te schreeuwen. Alwin wist daar totaal niets van, dus het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe groot de verrassing voor hem was toen hij hen in het zicht kreeg.
Zijn ouders hebben hun indrukken en belevenissen verwoord in het volgende verslag.

Beste Ben,

Wij zijn net terug bij onze chambre d'hote. We hebben al wel lekker gegeten in Bédoin.
Om een uur of zes zijn we uit elkaar gegaan na 12 uur Mont Ventoux. Inderdaad een monster, maar 3 x bedwongen door het grootste deel van de groep.
Bart en Erwin moesten helaas tijdens of na de 2e keer opgeven vanwege hun rug. Thijs heeft 3x de top gehaald maar gesmokkeld met het stuk naar Bédoin.

Bij de meesten was de derde keer puur op wilskracht. Het was fantastisch weer, ook op de top in de morgen weinig wind. Wij stonden in het donker om 5 uur bij de start, zoekend naar Alwin. Om kwart voor zes, inmiddels licht, kwamen de twee bussen aanrijden.
Alwin was zeer verrast. Zijn vriendin reed aan de ene kant Bédoin in toen zij aan de andere kant eruit fietsen. Toen hij haar later zag viel hij bijna van zijn fiets.
Later troffen wij je vrouw en de anderen op de top en hebben we heel gezellig met elkaar opgetrokken.
Na de eerste beklimming lag de groep behoorlijk uit elkaar, al kwamen ze allemaal boven alsof het een eitje was. Na de tweede beklimming was de fut er wel uit. Veel eten en lekker op een stoel zitten en de praatjes kwamen terug.
Niet iedereen was overtuigd van de derde keer beklimming. Beneden bleken ze voor de tijdmeting nog 5 minuten te hebben en dus was er geen keuze. Terug omhoog met dit geweldige resultaat. Als complete groep kwamen ze rond kwart voor zes over de finish. Kanjers zijn het. Het publiek stond bij het podium maar zong: “We are the Champions” speciaal voor hen!

Zondag zul je vast alle verhalen horen. Volgens ons hebben ze het heel erg naar hun zin gehad. Wij rijden hier zondag weer vandaan en het lijkt alsof we hier al langer zijn. We hebben een fantastische dag op die berg gehad. Ik ben net als Mart vier keer op de top geweest.

Geniet van alle sterke verhalen die je ter ore komen, er is vast niets van gelogen. De organisatie was perfect en indrukwekkend.


Vriendelijke groet,
Henk en Marjo Hylkema.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten